Anasayfa / ÇAY / İyi Çay Demlemek İçin
İyi Çay Demlemek İçin
Paylaş :         Yazdır
* Çay, nem ve harici kokulardan etkilenmeyecek şekilde kapalı ambalajda muhafaza edilmeli.

* Demlemede kireçsiz su ve porselen demlik tercih edilmeli.

* Temiz demlik içine beher bardak için bir çay kaşığı dolusu çay konularak ılık su ile yıkanmalı.

* Demliğe, çaydanlıkta kaynamakta olan sudan konulmalı.

* Çaydanlıkta kaynar suyun ateşi kısılarak demlik çaydanlığın üzerine oturtulmalı ve dem kaynatılmamalı.

* Çayın demlenme süresi 15-20 dakika olmalı ve demlenen çay yarım saat içinde içilmelidir.


Çaysiad | Çay Sanayicisi İş Adamları Derneği | www.caysiad.org.tr © 2024 .